Ortodon╚Ťie

  • Home
  • Ortodon╚Ťie
Image
Shape1
Shape2

Program Func╚Ťionare

  • Luni - Vineri 08:00 - 20:00
  • S├ómb─ât─â 08:00 - 12:00
  • Duminic─â ├Änchis

Ortodon╚Ťie

 

Un z├ómbet frumos ╚Öi s─ân─âtos este un lucru pe care toat─â lumea ╚Öi-l dore╚Öte, dar, din p─âcate, nu toat─â lumea se na╚Öte cu din╚Ťi perfect drep╚Ťi. Din╚Ťii str├ómbi ╚Öi nealinia╚Ťi nu numai c─â v─â pot face s─â v─â sim╚Ťi╚Ťi st├ónjenit, dar pot duce ╚Öi la o serie de probleme dentare. Din fericire, tratamentul ortodontic, cunoscut ├«n mod obi╚Önuit sub numele de aparat dentar, poate ajuta la ├«ndreptarea din╚Ťilor ╚Öi la corectarea problemelor de mu╚Öc─âtur─â.

Tratamentul ortodontic este o ramur─â a stomatologiei care se concentreaz─â pe corectarea din╚Ťilor ╚Öi a mu╚Öc─âturii. ├Än timpul tratamentului, un ortodont va utiliza diverse dispozitive, cum ar fi aparate dentare, pentru a muta din╚Ťii ├«n pozi╚Ťia corect─â. Acesta poate fi utilizat pentru a corecta o gam─â larg─â de probleme dentare, inclusiv din╚Ťi str├ómbi, din╚Ťi suprapu╚Öi, spa╚Ťii ├«ntre din╚Ťi ╚Öi probleme de mu╚Öc─âtur─â, cum ar fi mu╚Öc─âtura invers─â, mu╚Öc─âtura deschis─â ╚Öi mu╚Öc─âtura ad├ónc─â.

Importan╚Ťa din╚Ťilor alinia╚Ťi

Exist─â multe motive pentru care ar trebui s─â v─â ├«ngrijora╚Ťi de alinierea din╚Ťilor. ├Än primul r├ónd, din╚Ťii str├ómbi ╚Öi nealinia╚Ťi pot fi mai dificil de cur─â╚Ťat, ceea ce poate duce la acumularea de pl─âci ╚Öi carii dentare. De asemenea, din╚Ťii care se suprapun pot fi mai susceptibili la carii, deoarece este mai dificil s─â cure╚Ťi ├«ntre ei. ├Än plus, din╚Ťii nealinia╚Ťi pot duce la probleme de mu╚Öc─âtur─â, cum ar fi tensiunea muscular─â ╚Öi durerea ├«n maxilarul ╚Öi ├«n g├ót. ├Än cele din urm─â, din╚Ťii alinia╚Ťi corect pot ├«mbun─ât─â╚Ťi aspectul ╚Öi ├«ncrederea ├«n sine a unei persoane.

Diferite tipuri de tratament ortodontic

Exist─â mai multe tipuri diferite de tratament ortodontic disponibile, fiecare cu propriile sale avantaje ╚Öi dezavantaje. Cele mai comune tipuri de tratament ortodontic sunt aparatele dentare metalice tradi╚Ťionale, aparatele dentare ceramice ╚Öi aparatele dentare invizibile (invisalign). Aparatele dentare metalice tradi╚Ťionale sunt cele mai comune ╚Öi cele mai accesibile, dar sunt, de asemenea, cele mai vizibile. Aparatele dentare ceramice sunt mai pu╚Ťin vizibile dec├ót cele metalice, dar sunt mai fragile. Aparatele dentare invizibile (invisalign) sunt cele mai pu╚Ťin vizibile, dar pot fi mai costisitoare ╚Öi pot necesita mai mult timp pentru a produce rezultatele dorite.

Procesul de ob╚Ťinere a aparatelor dentare

Dac─â decide╚Ťi s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi din╚Ťii cu aparate dentare, primul pas este s─â v─â ├«nt├ólni╚Ťi cu un ortodont. Acesta va examina din╚Ťii ╚Öi va discuta cu dvs. despre op╚Ťiunile de tratament disponibile. Dup─â aceea, ve╚Ťi programa o vizit─â pentru a v─â pune aparatele dentare. ├Än timpul acestei vizite, ortodontul va ata╚Öa aparatele dentare la din╚Ťii dvs. ╚Öi v─â va instrui cu privire la ├«ntre╚Ťinerea acestora. ├Än general, ve╚Ťi avea nevoie de vizite regulate la cabinetul stomatologic pentru a v─â ajusta aparatele dentare ╚Öi pentru a monitoriza progresul tratamentului.

├Ändreptarea din╚Ťilor cu aparate dentare poate fi o investi╚Ťie valoroas─â ├«n s─ân─âtatea ╚Öi bun─âstarea dvs. fizic─â ╚Öi emo╚Ťional─â. Din╚Ťii alinia╚Ťi corect pot reduce riscul de carii ╚Öi probleme dentare, pot ajuta la reducerea tensiunii musculare ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea mu╚Öc─âturii, ╚Öi pot cre╚Öte ├«ncrederea ├«n sine. Dac─â sunte╚Ťi interesat s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi din╚Ťii, echipa de medici ortodonti Medim va sta la dispozitie pentru a afla mai multe despre op╚Ťiunile de tratament disponibile.